Keresés


9 db találat a következő kifejezésre: szívférgesség

Szívférgesség - szúnyogcsípéssel terjed


A tavasz végével és a csapadékosabb időjárás beköszöntével együtt kezdetét vette a szúnyogszezon. A szúnyogok nemcsak kellemetlenek, hanem felelősek az egyik legsúlyosabb állatbetegség, a szívférgesség kórokozójának terjesztéséért is. A fertőzés a kutyák, a macskák és a vadászgörények esetében is végzetes kimenetelű lehet. A gazdiknak érdemes odafigyelniük, hogy biztonságban tudhassák kedvenceiket és saját magukat!

A szívférgesség szűrés életet menthet


Az elmúlt évben egyre több felelős gazdi kért az állatorvostól szívférgesség szűrést, ám még mindig sokan vannak, akik nem hallottak erről a komoly fertőzésről. Pedig a szúnyogok által terjesztett betegség akár végzetes kimenetelű is lehet a házi kedvencek esetén, ráadásul hazánkban is egyre gyakrabban üti fel a fejét.

A kutyatüdőt pusztítja igazán a szívférgesség


Folyamatosan terjed észak felé a szívférgesség. A vékony, de hosszú fonálféreg akár évekig észrevétlenül élhet kutyánkban, ami nagyban hozzájárul további terjedéséhez, és a fertőzött kutyák egészségi állapotának rejtett romlásához. Mire megjelennek a jellemző tünetek, már rendszerint súlyos állapotba kerül kedvencünk. De honnan is jön a Dirofilaria immitis, mit lehet ellen tenni, és vajon a gazdákra jelent-e fenyegetést? A kérdések megválaszolásában Dr. Vörös Károly, az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszék és Klinika professzora segítségünkre.


ROVATAINK

Állatgyógyászat Etetés, gondozás Felszerelések Hírek Kutatás Olvasóink írták Önök kérdezték Statisztika TudnivalókWeboldal üzemletetés: Iwebs