Állatbarát Magazin 2021-03-01

2020-ban a Légivadász az „Az év természetfotója”


2020-ban 28. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2020” a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan ezúttal is izgalmas versengést hozott.


Pintér Csaba Légivadász című képe: a karvaly elkapta és cipeli a citromsármányt / naturart.hu


A pályázat csaknem 30 éves történetében most érkezett a legtöbb kép: 4114 db. Az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 111 mű versengett – számol be a naturart.hu.

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 30 esztendővel ezelőtti megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket, és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat.

Ebben a szellemben írta ki a szövetség, immár 28. alkalommal „Az Év Természetfotósa” pályázatot, melynek névadó támogatója az idén is a Lenergy Magyarország Kft.

Dr. Kalotás Zsolt, a zsűri elnöke elmondta: „Több, mint két évtizede veszek részt a naturArt – Az Év Természetfotósa pályázatra beérkezett képek zsűrizésében, és az ott szerzett tapasztalataim alapján, valamint zsűritársaim velem megegyező véleményét is tolmácsolva bízvást állíthatom, hogy a 2020. évi pályázatra beérkezett fotóanyag minden eddiginél színvonalasabb.”

 

A nyertesek névsora

Fáth Péter, a naturArt elnöke:  2020-ban „Az év természetfotósa” kitüntető címet Potyó Imre nyerte, akinek nem kevesebb, mint kilenc képe szerepel a legjobbak között. Pintér Csaba: Légivadász című képe (nyitóképünk) nyerte meg „Az év természetfotója 2020-ban” címet egy szenzációs „akció fotóval”, egy zsákmányoló karvalyt ábrázoló képével. Idén is Koncz-Bisztricz Tamás lett „Az év ifjú természetfotósa”, nagyon meggyőző portfólióval. De meg kell említenem Sztrehárszki Lili nevét is, aki egy nagyon szellemes képpel nyerte meg az ifi kategóriát.

Nagy öröm, hogy a hazai természetfotózás folyamatosan fejlődik, és a „világsztárok” mellé nőnek fel az újabb, és újabb tehetségek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy idén a 14 kategóriát 14 különböző fotós nyerte! 

A kategóriák sorrendjében:

1. Gergely József

2. Hantai Péter

3. Berendi Tibor

4. Botos Éva

5. Potyó Imre

6. Marchart Pál

7. Jantyik Tibor

8. Török János

9. Németh Tamás

10. Előd László

11. Horváth Zsolt

12. Berényi Zsolt

13. Radisics Milán

14. Sztrehánszky Lili

 

A képeket IDE KATTINTVA lehet megnézni, érdemes! 


Cikkajánló


Új agility pálya segíti a menhelyi kutyák örökbefogadását Állatbarát Magazin
Ivartalanítási program indul a kóbor kutyák számának csökkentésére Állatbarát Magazin
Online képzést indít kutyatartóknak a Nébih Állatbarát Magazin
A nyúl nem játék! Állatbarát Magazin
Vadmacska-fajmegőrzési programot indított a Budakeszi Vadaspark Állatbarát Magazin
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd Állatbarát Magazin


ROVATAINK

Állatgyógyászat Etetés, gondozás Felszerelések Hírek Kutatás Olvasóink írták Önök kérdezték Statisztika TudnivalókWeboldal üzemletetés: Iwebs