Állatbarát Magazin 2018-07-30

Interjú


Amikor megkérdeztem a feleségét, Laurát, mit szeret benne, Ő Feldmárt idézte: „egyszerűen nem tudom nem szeretni”. Azt mondta, most is a hatalmas focikapu megtartó elemét szereli, hogy nehogy rádőljön a gyerekekre. Abaházi Csaba rádiós-tévés műsorvezető, maga is zenész, a legendás SingSing frontembere. Az egykori rocker ma egészségesen él, két fiú nagyszerű apja, és ahogy Laura nyilatkozott róla, remek férj. Egy kutyával és egy teknőssel teljes a család.► Egy különleges napon beszélgetünk: szülinapos vagy. Ez általában az összegzés, a lajstromkészítés ideje. Neked is? 
► Ilyenkor mások azt veszik számba, mi maradt ki az életükből. Én ezzel fordítva vagyok, különösen most: konstatálom, hogy jó életem volt és van. Tele vagyok energiával, ez remélem, látszik, van kedvem és erőm dolgozni, örömmel megyek bárhová, ahová hívnak: a falunapoktól a bálokig szeretek műsort vezetni, vagy éppen énekelni, ha kell. A hobbim a zene, a MégEgyKör zenekarral is megyünk fesztiválokra, minden jó buliba, játsszunk régi SingSinget, Eddát, Bikinit, Bon Jovit. Élvezem azt, ahol tartok.
► Az első számú feladatod most a Sláger FMreggeli rádióműsor napi vezetése, mellette kívánságműsorod is van. Korábban megszűnt Danubiusban volt egy emlékezetes műsorod a „Hajrá, magyarok!”. Ezt miért nem vitted magaddal? 
► Amikor az új munkahelyemre hívtak, szó volt róla, hogy folytatom. Azonban nekem volt egy feltételem, mégpedig az, hogy csak akkor, ha nem vasárnap este leszek adásban. Akkor már megvoltak a gyerekek, és nekem nagyon fontossá vált a család. Egy vasárnap esti műsornál, már déltől azon gondolkodtam, hogy kitől mit kérdezek, vajon biztosan eljön-e minden vendég, délután már felhívogattam őket, hiszen élő adásról van szó. Így nem volt egyetlen teljes hétvégém sem. Ezt a feltételt nem teljesítették, de így sem bánkódtam, hiszen a műsor tíz évig ment, nemcsak a közönség, de a szakma is nagyon szerette. Többször kaptam díjakat is, a legértékesebbek azok, ahol a zenészek szavazhattak rádióműsorra, műsorvezetőre. Nem volt még egy olyan műsor, ahol a zenészekkel nemcsak beszélgettek, de műfaji és reklámkorlátozás nélkül a számaikat is lejátszhatták Bódi Gusztitól Gangszta Zoliig bezárólag. Mára megváltoztak a zenehallgatási és vásárlási szokások. Annak idején jól néztek ki a nagylemezborítók, jól szólt a bakelit, de ma kinyílt a világ. Egy lemez áráért annyi zenét töltesz le a hivatalos oldalakról, amennyit csak tudsz. Ma az számít, mennyien kattintanak, és hogy hányan vannak a koncerteken. 
► Azt mondod, elégedett vagy. De azért van „álomműsor”, amit szeretnél? 
► Az álom az, hogy amiben vagyok, az jó legyen. Nekem nagyszerű érzés, hogy a Sláger Reggel hallgatóit nemcsak az interjúalanyaim érdeklik, de sokkal inkább az, hogy én mit gondolok a világról, miről, mi a véleményem. Bárcsak sokáig tartana ez az állapot. Ez az álmom. 
► Hallom, egészséges életmódra váltottál. 
► Igen, húsz év után letettem a cigit, és mivel kiderült, hogy magas a vércukorszintem, minden máson is változtatni kellett. Nincs nagy vész, de beállítottak nekem egy speciális hús+zöldség diétát, ami nagyon jót tett. Reggelire fehérje van, ami a szükséges ásványi anyagokat tartalmazza, az agyműködésnek azonban kell a szénhidrát, viszont a hasnyálmirigyem nem működött jól, így állt össze a hús és zöldség alapú étrend. Gyorsan lefogytam 15 kilót, persze orvosi felügyelet mellett. Ha tehetem, napközben alszom egy kicsit, hiszen 4 óra 23-kor kelek, fél hatra bent vagyok. 
► 4 óra 23 perckor??
► Igen – hogy ne legyen olyan kommersz, átlagos az ébredés időpontja. De a tréfát félretéve: rendszeresebb, jobb közérzetet adó életet élek, amelyben a családom az első, és a legfontosabb a rádió. 
► Azt mondtad, a teknőssel és kutyával teljes a család. 
► Igen, Tóbi, a görög teknős 10 éve került hozzánk, a fiam a harmadik szülinapjára kapta a nagyitól. A mai napig nem tudjuk, hogy fiú vagy lány – teknős lévén nincsenek „jelzések” erre –, de Tóbiás a neve, és nagyon féltjük őt. Ha jön a vihar, megyünk a kertbe, kiabálunk, Tóbi, merre vagy –  persze teljesen értelmetlen, hiszen válaszolni nem tud, és féltenünk is felesleges, hiszen olyan páncélja van, ami páratlan, de azért mi szeretünk érte aggódni. Noha lehetetlen, mégis felfedezni vélünk vele valamilyen kommunikációt. Astra egy gyönyörű cocker spániel, felmenői díjnyertesek voltak. Mi nem visszük versenyekre, nekünk elég, ha itt van a kertben, és örül nekünk. 
Vincze Kinga

Cikkajánló


Mányik Richárd, aki az első mozgássérült-segítő kutyát kapta Állatbarát Magazin
Vágó Piros : élő adásban lettem macskagazda Állatbarát Magazin
„A legjobbat hozd ki magadból!” Állatbarát Magazin
A „világmegváltó ötletek tárházának embere” Állatbarát Magazin
Őszinteség és ítéletmentes kíváncsiság Állatbarát Magazin
Jó, ha van a háznál egy orvos Sváby András műsorvezető Állatbarát Magazin


ROVATAINK

Állatgyógyászat Etetés, gondozás Felszerelések Hírek Kutatás Olvasóink írták Önök kérdezték Statisztika TudnivalókWeboldal üzemletetés: Iwebs